Gezocht: studenten archeologie om tijdens de zomerperiode West-Vlaamse archeologische collecties te registreren!

Voor het project Digit All Tegoare scharen zeven partners zich achter één gemeenschappelijk doel: het digitaal registreren van historische archeologische collecties in West-Vlaanderen. En ook jij kan deel uitmaken van dit registratieteam. Meld je aan als jobstudent en registreer mee! Inschrijven kan tot en met 14 mei

Voor het project Digit All Tegoare zoeken we in totaal zeven jobstudenten en dit in de zomerperiode. Geknipt voor de job? Als nauw team registreer je samen met andere studenten historische archeologische collecties. En dit onder begeleiding van de collectiebeheerders en de projectmedewerker. Tijdens de zomer van 2023 wordt er op drie locaties geregistreerd:

 • Het Regionaal Archeologisch Museum aan de Schelde in Waarmaarde;
 • Het erfgoeddepot DEPOTYZE in Ieper;
 • Abdijmuseum Ten Duinen in Koksijde

Kortom: een afwisselende vakantiejob waarbij je met heel wat archeologische collecties in aanraking komt! De focus voor komende zomer ligt op deze collecties:

De site van Kerkhove-Kouter

 • Archeologische site Kerkhove-Kouter werd intensief wetenschappelijk opgegraven over een periode van verschillende decennia. Het biedt als Gallo-Romeinse nederzetting voor Vlaanderen een uniek inzicht in het type ‘baanpost’. De site kent ook een uitzonderlijke continuïteit van Gallo-Romeinse naar Merovingische bewoning.
 • Waar? Het Regionaal Archeologisch Museum aan de Schelde in Waarmaarde

Collectie Aardewerk van de Duinenabdij

 • Erfgoed van de voormalige cisterciënzerabdij Onze-Lieve-Vrouw Ten Duinen te Koksijde, voorwerpen die bij opgravingen op de site van de Duinenabdij zijn aangetroffen. Het geografisch gebied waarop de verzameling van het Abdijmuseum Ten Duinen betrekking heeft, beperkt zich niet enkel tot de site van de voormalige Duinenabdij. Vanuit bezittingen van de voormalige Duinenabdij zijn er rechtstreeks erfgoedverbanden met de Vlaamse en de Franse Westhoek, Zeeuws-Vlaanderen en zelfs Engeland. De collectie bevat veel materiaal uit de periode van het begin van de 12de eeuw tot het einde van de 16de eeuw.
 • Waar? Abdijmuseum Ten Duinen in Koksijde
Collectie 'Termote'
 • Vondsten van enkele topsites voor het middeleeuwse Ieper (Lakenhallen, rand kathedraal, Zaalhof, Waterpoort, Boezingestraat, Boomgaardstraat, Leeuwentoren, Rijselstraat, ...). Het betreft voornamelijk middeleeuwse stadscontexten uit de 13de-15de eeuw.
 • Waar? Het erfgoeddepot DEPOTYZE in Ieper
Collectie Kemmelberg
 • De collectie bevat heel wat stukken van bovenlokaal belang: meer dan honderd stukken zijn tot minstens 40.000 jaar oud (Neanderthaler periode, oudste menselijke aanwezigheid in de regio); grote aantallen lithische materialen en aardewerk artefacten getuigen van de komst van de eerste landbouwers in de heuvelstreek (ca. 6000 jaar geleden); en de opgravingen leverden uitzonderlijk veel archeologisch materiaal en inzichten op uit de tijd van de Kelten (IJzertijd). De collectie heeft een uitzonderlijke (kunst-)historische waarde. De omvang en inhoudelijke variatie maakt ze met grote voorsprong uniek in Vlaanderen.
 • Waar? Het erfgoeddepot DEPOTYZE in Ieper


Kandidaatstelling jobstudent Digit All Tegoare

Naam
Adres

PDF, max. 8MB

Beschikbaarheden

Duid hier aan welke weken jij beschikbaar bent om aan de slag te gaan als jobstudent. Duid bij voorkeur zo veel mogelijk weken aan, zo kunnen we de puzzel maken van beschikbaarheden.

Binnen het project is er ook de mogelijkheid om stage te lopen of als jobstudent aan de slag te gaan doorheen het jaar. Interesse?