Publieksproject

Wil je graag een evenement op poten zetten, maar weet je niet goed hoe je hieraan moet beginnen? Of zit je met vragen rond de Erfgoedapp? Wij geven je graag advies en brainstormen graag met je om een origineel cultuur- of erfgoedproject te organiseren. Zuidwest kan je adviseren rond het communiceren van je evenement, hoe je op een leuke manier de info van je erfgoedonderzoek delen met het publiek, hoe je een ander doelpubliek kan betrekken bij je project...

Erfgoedzorg

Heb je een interessante erfgoedcollectie of archief? Zuidwest geeft advies rond het ordenen en inventariseren van je archief of collectie. Daarnaast ondersteunen we ook bij het bewaren van je collectie. Welke factoren kunnen schade veroorzaken? Hoe voorkom je dat? Wat is het voordeel van het verpakken van je textiel en hoe doe je dat? Hoe kan je schimmel behandelen in je collectie? Samen zoeken we naar een oplossing op maat voor jouw vraag.

Wij ondersteunen ook kerkfabrieken in het kader van het project Goddelijke Huisraad bij de inventarisatie, bewaring en waardering van hun erfgoedcollectie. 

Vorming

Zuidwest organiseert regelmatig interessante vormingen. Hoe hanteer je erfgoedobjecten? Hoe fotografeer je erfgoedobjecten? Hoe verpak je je textiel zodat ze langer bewaard blijft voor de toekomst? Hoe zet je een origineel erfgoedproject op?

Blijf op de hoogte van onze vormingen via onze nieuwsbrief.

Vragen? Contacteer ons

20211129 Kortrijk Erfgoed Zuidwest Personeel Mies Degroote

Mies
Degroote

Erfgoedconsulent
20231006 Kortrijk Erfgoed Zuidwest Personeel Ruth Kindt

Ruth
Kindt

Cultuur- & erfgoedconsulent