FAQ

Kom hieronder alles te weten over onze uitleendienst. Lees ook eens ons uitleenreglement.

Ging je ook al eens kijken bij de Uitleendienst Erfgoed van FARO? Daar kan je heel wat materiaal vinden om erfgoed te bewaren, documenteren, onderzoeken of ontsluiten. Je kan dit materiaal ophalen bij zuidwest. Ook in de uitleendienst van de Provincie West Vlaanderen kan je heel wat materiaal terugvinden.

Vind je daar ook niet terug wat je zoekt? Laat het ons weten. Wie weet kunnen we dit in de toekomst toevoegen aan ons uitleenaanbod.

Nee, onze uitleendienst is volledig gratis. Als er schade aan het toestel is door de ontlener, zal Zuidwest de herstelkosten wel doorrekenen.

Ja, op voorwaarde dat het materiaal gebruikt wordt om het Zuid-West-Vlaamse erfgoed te bewaren, documenteren, onderzoeken of ontsluiten OF om UiTPAS aan te bieden of te promoten. Het materiaal wordt niet ontleend voor activiteiten of projecten met een commercieel doeleinde en/of die geen verband houden met cultuur of het cultureel erfgoed in Zuid-West-Vlaanderen.

Dat kan rechtstreeks via onze website. Ga naar het overzicht van materiaal onder aan deze pagina en klik op het materiaal dat je wil ontlenen. Daar kan je de beschikbaarheid van het materiaal bekijken en kan je je gegevens invullen om het materiaal te ontlenen. Per stuk dat je wil ontlenen, moet je dit dus apart invullen. Lukt dit niet? Mail dan naar ruth@zuidwest.be of jonathan@zuidwest.be.

Contact uitleendienst

20210707 Kortrijk Erfgoed Zuidwest Personeel Jonathan Depoot Klein

Jonathan
Depoot

Vrijetijdsnetwerker
20231006 Kortrijk Erfgoed Zuidwest Personeel Ruth Kindt

Ruth
Kindt

Cultuur- & erfgoedconsulent

Overzicht materiaal