VACATUREBERICHT DIGITALISATOREN - voltijds - studentenjob

Erfgoed zuidwest vormt de cultureel-erfgoedcel voor de 13 steden en gemeenten in Zuid-West-Vlaanderen. Aan de hand van adviezen, projectwerk en intrastructurele ondersteuning zet de erfgoedcel daarbij ook in op digitaal erfgoed. Zuidwest begeleidt lokale musea, gemeentes en vrijwillige organisaties verder om hun digitale erfgoedwerking te versterken en erfgoedobjecten stuk voor stuk voor een geïnteresseerd publiek digitaal toegankelijk te maken. De intergemeentelijke erfgoedcel ondersteunt de erfgoedzorgers concreet in de digitalisering van het erfgoed; de beschrijving van dit erfgoed en de ontwikkeling van aangepaste kanalen die dit erfgoed tot dicht bij het doelpubliek brengen.

Voor de tweede helft van de zomer is Zuidwest op zoek naar een poule digitalisatoren van studenten die op drie verschillende locaties in de regio aan de slag mogen gaan. Het Tabaksmuseum van Wervik heeft een grote collectie liggen aan niet-geregistreerd materiaal die dringend opgenomen dienen te worden in een inventaris. Museum Texture in Kortrijk wil een proefproject uittesten rond digitale registratie (DoeDat) aan de hand van een testpubliek. Het archief van Harelbeke heeft een schilderijen collectie die gefotografeerd en opnieuw geclassificeerd moet te worden.

taken

  • Je verzorgt stuk voor stuk de professionele basisfoto's van het erfgoed in lokale instellingen
  • Je voorziet elk erfgoedstuk van een kleine set belangrijke basisgegevens zoals objectnummer, afmetingen, materialen...
  • Je wordt nauw begeleidt en krijgt een basisvorming objecthandling en registratie
  • Je bouwt een unieke ervaring op in:
    • Het registreren van een grote variëteit aan erfgoedobjecten
    • Dagdagelijkse objectfotografie en het omgaan met erfgoed- en kunstobjecten
    • De werking achter de schermen van musea, depots en erfgoedorganisaties, zo leer je ook de delicate kantjes van het werken in een depot kennen

wat verwachten we van jou

  • Je bent een student met een duidelijke erfgoedinteresse , vb. in opleiding erfgoedstudies, kunstgeschiedenis, archeologie, geschiedenis, restauratie en/of monumentenzorg…
  • Je weet van aanpakken, bent nauwgezet en hebt oog voor details
  • Een tewerkstelling van 19 augustus tot en met 13 september 2024. Je ontvangt een bruto uurloon van €12,5 en een vergoeding woon-werkverkeer voor de fiets en het openbaar vervoer. Studenten worden voor de volledige periode of voor minstens 4 weken aangeworven, afhankelijk van hun beschikbaarheid.
  • Ervaring met collectieregistratie, collectiezorg of databases zijn een pluspunt, maar geen vereiste

Solliciteren en procedure

Tot en met maandag 20 mei aanvaarden we sollicitaties. Solliciteren doe je via onderstaand formulier. Indien je sollicitatie wordt weerhouden krijg je een uitnodiging tot gesprek, dit gesprek kan zowel in persoon als digitaal.

Voor alle info in verband met deze vacature kan je terecht bij Ruth Kindt, erfgoedconsulent Zuidwest via 056 24 16 16 of ruth@zuidwest.be.

Solliciteer hier

Naam
20231006 Kortrijk Erfgoed Zuidwest Personeel Ruth Kindt

Ruth
Kindt

Cultuur- & erfgoedconsulent