VACATUREBERICHT VRIJWILLIGER - deeltijds - vrijwilligersjob

Erfgoed zuidwest vormt de cultureel-erfgoedcel voor de 13 steden en gemeenten in Zuid-West-Vlaanderen. Aan de hand van adviezen, projectwerk en intrastructurele ondersteuning zet de erfgoedcel daarbij ook in op digitaal erfgoed. Zuidwest begeleidt lokale musea, gemeentes en vrijwillige organisaties verder om hun digitale erfgoedwerking te versterken en erfgoedobjecten stuk voor stuk voor een geïnteresseerd publiek digitaal toegankelijk te maken. De intergemeentelijke erfgoedcel ondersteunt de erfgoedzorgers concreet in de digitalisering van het erfgoed; de beschrijving van dit erfgoed en de ontwikkeling van aangepaste kanalen die dit erfgoed tot dicht bij het doelpubliek brengen.

Vlassite Verschaeve is een voormalig vlasbedrijf gelegen langs de Leie. Het complex bestaat uit een warmwaterroterij met stoomketelruimte en machinekamers, een zwingelarij, een schoorsteen, vlasschuren en nog zoveel meer. De uitbaters van de site willen graag een inventaris opmaken van hun collectie vlaserfgoed om via de inventarisatie te zorgen dat er geen waardevol erfgoed en kennis verloren kan gaan. Vandaar dat ze op zoek zijn naar helpende handen om deze taak te volbrengen.

Inventariseren is een proces waarbij object per object informatie wordt verzameld. Dit door alle objecten een nummer, een beschrijving met achtergrondinformatie en een goede foto te geven. Er is geen voorkennis nodig om te inventariseren, een gezonde portie enthousiasme is al geweldig.

praktisch

Vrijwilig engagement is afhankelijk van de beschikbaarheid van de vrijwilliger.

  • Waar: Site Verschaeve (Lt.-Gen. Gérardstraat 46, 8520 Kuurne)
  • Wanneer: juni – augustus
  • Hoe vaak: 1 tot 2 dagen per week over een periode van 4 tot 6 weken

Wil je graag helpen met de inventarisatie? Schrijf je hieronder in

Heb je vragen? Neem dan contact op met ruth@zuidwest.be.

Schrijf je hier in

Naam
20231006 Kortrijk Erfgoed Zuidwest Personeel Ruth Kindt

Ruth
Kindt

Cultuur- & erfgoedconsulent