Partner sinds 2015

UiTPAS Zuidwest zag het levenslicht in september 2015. Vanaf dan konden pashouders terecht bij elke gemeentelijke vrijetijdsaanbieder om punten te sparen, te ruilen en deel te nemen met het UiTPAS kansentarief. Denk daarbij aan de zwembaden, de gemeentelijke speelpleinwerking, het lokale cultuurcentrum en ook.. de bibliotheek! 

We mochten op de (UiTPAS)koffie bij Karen Destoop, communicatiedeskundige bij Bibliotheek Kortrijk en leerden heel wat bij over de dagelijkse werking van UiTPAS in een recent vernieuwd decor!

Meer dan enkel punten sparen

Dag Karen! Wat kan een UiTPAShouder allemaal beleven in de bibliotheek van Kortrijk?

Hoi UiTPAS Zuidwest! Allereerst willen wij als bibliotheek voor een zo breed mogelijk publiek werken. Daarom kan je in de centrale bibliotheek voor alles wat met UiTPAS te maken heeft eigenlijk bij ons terecht. We maken UiTPASSEN aan voor alle burgers, dus ook zij die recht hebben op een UiTPAS met het kansentarief. Daarnaast kan je net zoals bij andere organisatoren ook punten sparen, die punten ruilen en deelnemen aan onze activiteiten met het UiTPAS kansentarief. 

Hoe loop het punten sparen en ruilen?

Om punten te sparen hoef je niet ver te zoeken: je vindt de UiTPASspaarzuil aan de muur, vlak onder het grote TV-scherm wanneer je de bibliotheek binnenwandelt. Per week kan er hier één punt gespaard worden en voor extra activiteiten krijg je daar nog een punt bovenop. Gespaarde punten kunnen meteen omgeruild worden bij onze balie vlakbij voor een mooi aanbod omruilvoordelen.

Welke omruilvoordelen bieden jullie dan aan?

Ons populairste omruilvoordeel is een kopje koffie voor 5 punten. Je krijgt van onze medewerker dan een jeton die je kan gebruiken in het koffie-apparaat. We horen van onze bezoekers dat de koffie nét iets lekkerder smaakt wanneer ze die met hun UiTPASpunten hebben kunnen verkrijgen, dan wanneer ze zelf €2 zouden moeten betalen! 

Voor onze activiteiten bieden we eveneens omruilacties aan. Wil je deelnemen aan Muziekboutique, het Penhuis of de Digidokter? Voor 10 punten kan je zo'n sessie gratis bijwonen. Op 18 en 19 maart vindt 'Memento Festival' plaats, we bieden 10 exclusieve tickets aan voor 25 UiTPASpunten!

Bezoekers vertellen dat hun koffie nét iets lekkerder smaakt wanneer ze die hebben kunnen ruilen voor 5 UiTPASpunten!

Communiceren

Op welke manier communiceren jullie rond UiTPAS en over jullie UiTPASactiviteiten?

Naast de UiTPASspaarzuil die meteen opvalt, hebben we ook een grote sticker hangen aan onze inkom. We verspreiden de UiTPASflyer en onze UiTPASactiviteiten verschijnen op het tv-scherm boven de spaarzuil. We vermelden bij onze activiteiten steeds dat er een extra punt kan gespaard worden. En wie recht heeft op het kansentarief is aangenaam verrast wanneer we hen vertellen dat ze slechts €1 betalen voor hun jaarlijks lidmaatschap!

We maakten onlangs gebruik van de UiTPASmail voor Memento. Zo konden wij honderden pashouders extra informeren en ons omruilvoordeel bekend maken. Tot slot duikt onze naam vaak op de in communicatie van Stad Kortrijk.

Hoe verloopt de samenwerking met de stad?

Sinds enkele maanden heeft de stad een nieuwe UiTPAScoördinator in dienst en de samenwerking verloopt prima. Als Bibliotheek waren we in december het grootste verkooppunt voor de Kortrijkse Winterfoor, waarbij mensen met recht op het UiTPAS kansentarief aan een verminderde prijs tickets konden krijgen voor de attracties op die Winterfoor. Vroeger stonden we hier zelf voor in als bibliotheek , maar na de paasfoor van 2022 bleek dat we op die manier ons reguliere werk niet gedaan kregen. In samenspraak met de UiTPAScoördinator van de stad kregen we daarom jobstudenten en vrijwilligers ter beschikking.

Bedankt voor dit gesprek!

Meer weten over Bibliotheek Kortrijk
Overzicht