Educatief pakket Ik-Xploreer mee!

Omschrijving

Zuid-West-Vlaanderen is een streek van heel wat groots en klein industrieel erfgoed. Van een huiswevers-achteraanbouw, een oud arbeiderscafé, sheddaken, stoommachines, ... tot de vele bakstenen schoorstenen die de streek nog rijk is. Dit verleden bepaalt het uitzicht van wijken en dorpskernen. Het educatief project ‘Ik-Xploreer mee!’ neemt leerlingen uit de 3de graad middelbaar onderwijs mee op zoektocht naar het verleden van hun eigen (school)omgeving. Tijdens de workshops gaan de leerlingen aan de slag met bronnenonderzoek (en kritiek). Luchtfoto's, beeldmateriaal, getuigenissen en archiefbronnen vormen - samen met een streepje verbeelding - de basis voor een zelf gemaakte podcast.

Praktisch

  • Het traject bestaat uit 2 of 3 workshops (van 2 tot 4 lesuren).
  • Tijdens de workshops wordt vakoverschrijdend gewerkt. Vertrekkend vanuit het verleden van de buurt gaan de jongeren creatief aan de slag met taal en media. Tijdens de workshops voeren ze een eigen onderzoek naar het verleden van de buurt, er wordt gefocust op bronnenonderzoek en -kritiek. Deze info vormt de basis voor de realisatie van een podcast die de leerlingen zelf leren opnemen en monteren.
  • Het pakket bestaat uit een handleiding, documentatie, 5 Ipads, 6 microfoontjes en 10 koptelefoons (+ audio-splitter)). Het pakket is verpakt in een handige rugzak.
  • Het pakket wordt voor elke Zuid-West-Vlaamse gemeente voorzien van de nodige lokale informatie, de handleiding die je hier downloadt focust op Anzegem. De erfgoedcel voorziet de nodige info voor jouw gemeente.

Download de handleiding

Lees meer over het project 'Ik-Xploreer mee!'

Aantal

1 stuks beschikbaar

Beschikbaarheid

Reserveren

Het materiaal kan niet door iedereen ontleend worden, daarom vragen we hier jouw motivatie zodat we een beter beeld krijgen waarvoor het gebruikt zal worden.