Waar

Wervik

Krudpalullen zijn een Werviks streekgerecht. Het zijn grote pannenkoeken waarin bloedzuiverend boerenwormkruid verwerkt is. Dit kruid vindt men gemakkelijk langs de Leie-boorden. Krudpalullen zijn een echte lekkernij, geserveerd met bruine suiker en rabarberjam. Onder andere in de museumherberg van het tabaksmuseum in Wervik worden de Krudpalullen nog op traditionele manier bereid.

Recept

Ingrediënten (voor 6 personen):

500 g bloem - 2 soeplepels suiker - 15 g bakpoeder - 5 eieren - 2 eiwitten - 3/4 l melk - 1 soeplepel gesmolten boter - 80 g boerenwormkruid - 50 g molsla (paardenbloem).

Bereiding:

Met dit alles een glad deeg maken, vermengd met het fijngehakte boerenwormkruid en molsla. Een uurtje laten rusten. Dikke pannenkoeken bakken en warm opdienen met suiker, jam of stroop.

Overzicht