Waar

Stijn Streuvelsstraat 25
8570 Anzegem

Het Lijsternest in Ingooigem is de mooie, authentiek bewaard gebleven woning en werkplek van de schrijver Stijn Streuvels. Het Lijsternest bleef bewaard zoals Streuvels het kende, met de kunstwerken van zijn vrienden, zijn reissouvenirs, zijn omvangrijke bibliotheek en zijn schrijftafel. De bezoeker waant zich te gast bij de auteur. Een tablet met fotomateriaal en filmpjes gidst je door het huis, de tuin, het leven en het werk van Stijn Streuvels. Na je bezoek kun je met diverse op Streuvels en zijn werk gebaseerde wandelroutes de streek verkennen die hij zo liefhad.

Het Lijsternest: Streuvelshuis & schrijversresidentie is het integraal bewaarde woonhuis van schrijver Stijn Streuvels (1871-1969). Naast een erfgoedattractie is het ook een werkverblijf voor auteurs die er nieuw literair werk creëren of publieksgerichte activiteiten ontwikkelen. Het Lijsternest is leerrijk en leuk met aangepast aanbod voor jong en oud.

Naast een waardevolle bibliotheek en originele kunstwerken van Permeke, Minne, Saverys of Toorop, biedt het Lijsternest bezoekers beleving van de dag van toen. Van pijp tot typemachine, van pianola tot kruiwagen. Het Lijsternest creëert een unieke nostalgische en huiselijke ervaring die de verbeelding prikkelt of herinneringen oprakelt. Dat alles in een landelijke, heuvelachtige omgeving aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Via het fietsnetwerk 'Land van Streuvels' of de bewegwijzerde Streuvels-wandelroute ontdek je de asten, hoeves, velden en windmolens die de romans van schrijver Streuvels beïnvloeden. Gegidste rondleidingen of groepsbezoeken op maat zijn mogelijk.

Overzicht