Draw Me a House

Op zondag 21 april is het Erfgoeddag en dit jaar organiseert het stadsarchief van Waregem twee tentoonstellingen en een workshop rond het thema thuis.

Kunstenaars Jonas Vansteenkiste en Thomas Jacques ontwikkelden het project Draw Me a House. Zij gaan op zoek naar tekeningen om een archief van huizen samen te stellen. Hun doel? Onderzoeken of er zoiets bestaat als een archetypisch huis. Om dit te realiseren laten ze mensen, van alle leeftijden en windrichtingen, huizen tekenen. Teken je mee in wzc De Meers?

Is het creatieve minder je ding? Dan kan je ook de fotogalerij van de bewoners van wzc De Meers en vzw Ten Anker komen bewonderen. Kom ontdekken welk voorwerp zij hebben gekozen om van hun nieuwe plek een thuis te maken!

Tenslotte geeft het stadsarchief een overzicht van hoe onze gemeenschappelijke thuis, Waregem, eruitzag doorheen de geschiedenis, aan de hand van prachtig (prent)kaarten.

Praktisch

wzc De Meers
Schakelstraat 43 - 8790 Waregem
Vrij toegankelijk tussen 10u en 18u in wzc De Meers. De workshop Draw Me a House loopt de hele dag dus kom gerust mee tekenen!