Thuis onderweg: Truckerstradities in beeld

In 2023 werd de E17 precies 50 jaar. Zuidwest, Cultuurregio Leie Schelde en Erfgoed Viersprong tekenen de balans op van 50 jaar snelweg: de resultaten verschijnen in een podcast, een educatief pakket, een rijdend museum, en nu ook een fototentoonstelling.

Hoe ziet het leven eruit van vrachtwagenchauffeurs, de meest fervente E17-reizigers? Aan welke gewoontes houden ze zich vast als ze weg zijn van huis? Hoe eten ze, slapen ze, gaan ze met elkaar om? Met de camera in de hand trok fotograaf Koen Degroote langs plekken op en rond de E17. Zijn inkijk in het chauffeursleven kan je op Erfgoeddag bezichtigen in het hotel-restaurant Van der Valk Nazareth, en later dit jaar vind je de foto-expo ook elders in de regio's Zuidwest, Viersprong en Leie Schelde.

Naast de foto-expo is ook ons rijdend E17-museum is aanwezig, na een rondreis op verschillende plekken in de regio. Je ontdekt er op een interactieve manier de kleine en grote verhalen achter de E17. Tot dan!

Praktisch

Wegrestaurant Van der Valk
Autosnelweg E17 - 9810 Nazareth
Van der Valk bevindt zich naast het tankstation van Nazareth, bereikbaar via de E17 of via de binnenwegen langs de achterzijde. De tentoonstelling bevindt zich in de Toekanzaal, te vinden via de aanduidingen in de lobby.

19/04/2024 - 10:00 t/m 22/04/2024 - 13:00
De fototentoonstelling kan je elke dag bezoeken vanaf 19 t.e.m. 22 april, tijdens de openingsuren van het hotel. Het rijdend museum bevindt zich op dezelfde plaats en is al eerder te bezoeken, vanaf maandagnamiddag 16 april.

50 jaar E17