Op dinsdag 20 december heeft Zuidwest beleidsmakers, vrijetijdscoördinatoren, bibliotheekmedewerkers, cultuurwerkers, cultuurraden, verenigingen met bovenlokale ambities uitgenodigd op ‘Atelier Zuidwest’, een netwerkevenement in UZIEN in Deerlijk. Atelier Zuidwest is dé ontmoetings- en inspiratiedag voor iedereen die met cultuur, erfgoed en bij uitbreiding vrije tijd aan de slag is in onze regio, professioneel of vrijwillig.

Vanaf 15u werden de gasten onthaald met koffie en gebak met de bedoeling hen te inspireren met een aantal praattafels en keuzesessies. We hebben het ondermeer gehad over …

  • De tijdelijke inname van leegstaande gebouwen door creatievelingen;
  • Hoe je jongeren met een passie voor cultuur en ondernemen kan inspireren en samenbrengen;
  • Roerend maar ook over immaterieel erfgoed en cultuur en erfgoed in de woonzorgcentra;
  • De wijze waarop je met succes een cultuurproject kan opzetten;
  • Het Kortrijkse unieke CUBO voor cultuurbouwers;
  • Het traject richting Culturele Hoofdstad in 2030 en de impact ervan op onze regio;
  • De zoektocht naar creatieve jonge makers en zakelijk talent;

Vanaf 17u30 startte het netwerkgedeelte waarbij we met zijn allen samen kerstsfeer wilden snuiven. Het Zuidwestteam nam de gasten mee in zijn dagdagelijkse werking en liet hen een aantal projecten ontdekken. We hebben een virtueel lintje doorgeknipt en namen onze nieuwe website in gebruik. Tot slot genoten de gasten van een kerstbuffet mét kerstbuche. Het was een geslaagde dag!

Bekijk hier de presentaties van atelier Zuidwest

Feedback atelier Zuidwest

Bedankt om aanwezig te zijn op het leukste kerstfeestje van het jaar: Atelier Zuidwest. Het was de eerste keer dat we dit cultuur-en erfgoedevent organiseerden en we willen graag jullie feedback meenemen naar de volgende editie. Vullen jullie de korte vragenlijst hieronder in?

Overzicht