De meeste mensen maken geen al te verre verplaatsingen om vrijwilligerswerk te verrichten en zoeken dit vaak binnen hun eigen stad/gemeente. Dat maakt vrijwilligerswerk in essentie een lokaal gegeven. Als bestuur ben je lokaal verankerd en sta je dicht bij de burger. Daardoor ben je vaak het eerste aanspreekpunt, ook over vrijwilligerswerk. 

Cultuur-, erfgoed-, sport- en jeugdverenigingen bestaan grotendeels uit vrijwilligers. Om ervoor te zorgen dat deze verenigingen in je stad/gemeente blijven bestaan, is het als bestuur essentieel om de verenigingen te ondersteunen bij het vinden, motiveren en begeleiden van vrijwilligers. Samen met Vrijwilligerswerk Werkt slaan we de handen in elkaar om op donderdag 28/09 een gratis vorming van 3u aan te bieden dat zich specifiek richt op deze problematiek.

Praktische vragen

Deze vorming is specifiek bedoeld voor personen die werken rond vrijwilligerswerk binnen een lokaal bestuur en/of verenigingen ondersteunen in de regio Zuid-West-Vlaanderen. Dit kan zowel een diensthoofd, consulent of deskundige zijn binnen de dienst vrije tijd of leven en welzijn (cultuur, erfgoed, toerisme, sport en jeugd). Maximum 25 deelnemers

Lokale besturen die niet vallen binnen de regio Zuid-West-Vlaanderen zijn helaas niet toegelaten.

De vorming geeft tips en tricks over hoe je lokale verenigingen kan ondersteunen bij het vinden, motiveren en begeleiden van vrijwilligers. Het richt zich niet specifiek op vrijwilligers in je eigen bestuur, maar uiteraard kan je de tips hiervoor ook gebruiken.

De vorming vindt plaats op donderdag 28 september van 12u30 (starten met broodjes) tot 16u00 in de grote zaal te Leiedal.

Schrijf je hier in

Contact

20220905 Kortrijk Erfgoed Zuidwest Personeel Sarah Snoeck

Sarah
Snoeck

Cultuurconsulent
20211129 Kortrijk Erfgoed Zuidwest Personeel Triene Vandenbussche Klein

Triene
Vandenbussche

Erfgoedconsulent
Overzicht