Waar

Blokellestraat 113b
8550 Zwevegem

GEANNULEERD

Helaas, we zijn genoodzaakt het Erfgoedkabinet af te lassen. Dit wegens te weinig inschrijvingen. Spijtig, we hadden jullie graag allemaal samen gebracht. Zien we je in het najaar op ons Erfgoedcafé?

Programma

Parcum - Heilige Huisjes
Kapelletjes zijn veel meer dan je denkt. Ze herbergen bijzondere beelden, of zijn onlosmakelijk verbonden met eeuwenoude tradities en verhalen. Om dat diverse erfgoed op eenzelfde manier te inventariseren ontwikkelt PARCUM met verschillende partners instrumenten om hiermee aan de slag te gaan. 

Zuidwest - Zorg dragen voor een erfgoedcollectie in de praktijk
Draag jij zorg voor een erfgoedcollectie? Wil je objecten uit papier, textiel, hout,... veilig en op een juiste manier bewaren? In deze vorming leggen we je graag nog eens de basis uit. Stof, temperatuur, licht,... hebben immers allemaal invloed op je erfgoedcollectie. We geven een overzicht van de meest voorkomende schadefactoren en hoe je deze kunt vermijden. Je gaat terug naar je collectie met een aantal richtlijnen en tips die je meteen in de praktijk kan toepassen. 

Zuidwest - Leve immaterieel erfgoed!
Wat is immaterieel erfgoed? Hoe bewaar je dit niet-tastbaar erfgoed? En waar kan dit een bewaarplaats krijgen? Hoe ga je aan de slag met de bewaring van immaterieel erfgoed? In deze sessie krijg je de uitleg wat immaterieel erfgoed is, welke organisaties je allemaal kunnen helpen, hoe je zelf al aan de slag kan met de bewaring en wat immaterieel erfgoed nu net zo uniek maakt. 

I Like Media - Online storytelling
Hoe vertel je een goed verhaal op sociale media? Moet content op sociale media niet altijd snel, eenvoudig en kort zijn? Niet noodzakelijk. Zolang je maar een goed verhaal vertelt, zo maak je met jouw zaak of organisatie het verschil. In deze workshop krijg je handenvol ideeën om de verhalen uit jouw organisatie te vertellen op een manier die aansluit bij jouw waarden én je publiek. Je maakt ook kennis met heel wat handige digitale tools om aan storytelling te doen.

GEANNULEERD

13u30 - Ontvangst

13u45 - Sessie 1
Keuze uit: 

  • Parcum - Heilige Huisjes
  • Zuidwest - Erfgoedzorg

15u45 - Sessie 2
Keuze uit:

  • Zuidwest - Leve immaterieel erfgoed!
  • I Like Media - Online storytelling

Vanaf 17u00
Tijd voor een rondleiding, drankje en babbel in ons gelegenheidscafé

Het erfgoedkabinet is een coproductie van zuidwest en de Intergemeentelijke Onroerendeerfgoeddienst Leiedal. 
Zuidwest is het cultuur- en erfgoedplatform voor de dertien steden en gemeenten in Zuid-West-Vlaanderen. Intercommunale Leiedal richt zich als intergemeentelijke onroerendeerfgoeddienst op het onroerend erfgoed in de regio.

Overzicht

In samenwerking met

Vorige
Volgende
20211129 Kortrijk Erfgoed Zuidwest Personeel Mies Degroote

Mies
Degroote

Erfgoedconsulent