want kapellen leven

Met het grootschalige project Kapelletjes in Vlaanderen stimuleren we de sociale dynamiek rond kapellen. Gelukkig gebeurt er al heel wat. Zo heb je wandel- en fietstochten waarbij deze heilige huisje centraal staan, ze zijn het onderwerp van of het podium voor prachtige tentoonstellingen,... Kortom, allerlei kleine en grote initiatieven van religieuze of socio-culturele aard vinden plaats. Om anderen te inspireren, om hen op weg te helpen, stellen we een inspiratiegids samen. 

Deze inspiratiegids wil een verzameling zijn van allerlei concrete voorbeelden van wat al met of rond kapellen georganiseerd wordt; of wat je allemaal nog kan organiseren. Praktische info, een waaier aan ideeën maar evengoed een overzicht van instanties en verenigingen waar je terecht kan zullen aan bod komen. Initiatieven mag je hier breed opvatten. Zowel klassieke tradities als nieuwe praktijken willen we stimuleren! 

Deel jouw activiteiten

Realiseerde jij of jouw organisatie reeds zelf een activiteit waarbij een kapel centraal stond, of op andere wijze een belangrijk deel uitmaakte van het initiatief? Deel het met ons! Door deze bevraging in te vullen help je andere kapelliefhebbers op weg.

Heb je vragen?

Contacteer projectcoördinator Bert Verheyden via bert.verheyden@parcum.be of 016 40 60 73 of Triene van Zuidwest. 

20211129 Kortrijk Erfgoed Zuidwest Personeel Triene Vandenbussche Klein

Triene
Vandenbussche

Erfgoedcoördinator

Project Parcum Kapelletjes in Vlaanderen

Met kapelletjes in Vlaanderen zorgen verschillende partners, waaronder Zuidwest, samen met Parcum voor een uniforme inventarisatiemethode voor de duizenden kapellen die onze regio rijk is. Aanvullende acties versterkten de zorg en het draagvlak voor dit type erfgoed. 

Lees meer over dit project