50 jaar geleden reden voor het eerst wagens op de E17, van Rekkem tot Antwerpen. De snelweg heeft letterlijk en figuurlijk een streep door het landschap getrokken. Het voorbije jaar heeft Zuidwest onderzoek verricht naar de impact van de snelweg op onze regio. Het onderzoek is o.a. vertaald in een magazine, een Rijdend Museum en de podcast ‘Alle E17 goed!’. Op deze editie van het E17-café gaat de podcast in première en wordt deze live voorgesteld door makers Lucas Derycke en Ellis Meeusen. Ook krijgen jullie als eerste het Rijdend Museum te zien. Tenslotte krijgen alle bezoekers aan het E17-café het magazine ‘50 jaar E17’ gratis mee naar huis!

Op 28 september is het E17-café te gast in TVH Waregem. Wie de E17 zegt, zegt natuurlijk ook de vele bedrijven die langs de snelweg tot bloei zijn gekomen. De aanleg van de snelweg zorgde voor meer ruimte, toegankelijkheid en vooral zichtbaarheid voor bedrijven. Nog altijd is een plekje in de buurt van de E17 zeer gegeerd voor veel ondernemers. De snelweg als motor van economische groei voor de streek, al bracht de E17 natuurlijk niet alleen maar optimisme en positiviteit.

Ben je nieuwsgierig naar wat Zuidwest gedaan heeft met jouw bijdragen, verhalen en foto’s? Of ben je gewoon geïnteresseerd in het erfgoed van de E17? Iedereen is welkom. We vragen je wel vooraf even in te schrijven.

Programma:

  • 17u30 – Ontvangst met een hapje en drankje
  • 18u – Openingswoord met première podcast en live optreden met Lucas Derycke, Ellis Meeusen en gasten.
  • 18u15 - Voorstellen project 50 jaar E17
  • 18u45 - Pauze
  • 19u - Voorstellen project 50 jaar E17
  • 20u - Muzikale afsluiter


Praktisch: donderdag 28 september 2023, Glazen zaal TVH, Brabantstraat 8, Parking 3, 8790 Waregem

Het Rijdend Museum en de podcast zijn een samenwerking met Cultuurregio Leie Schelde en Erfgoed Viersprong. Dit is de laatste editie van het E17-café in de regio van Zuidwest. Maar niet getreurd! Het E17-café wordt verdergezet in de regio’s van Cultuurregio Leie Schelde en Erfgoed Viersprong. Houd de website www.50jaare17.be in de gaten voor meer nieuws!

Het E17-café is helaas volzet

Je kan je opgeven voor de wachtlijst. Dit is GEEN inschrijving. Indien er plaatsen vrijkomen, zullen we je persoonlijk contacteren.

Naam

Partners

Vorige
Volgende